Welkom bij Pivo Brouwers

Welkom Bij Pivo Brouwers

Pivo dankt zijn naam aan het geboorteland van de pils, Tsjechië. Het land waar wij menige vakantie hebben doorgebracht en verslingerd zijn geraakt aan de pils bieren. Het bestellen van de eerste halve liter Tsjechische pils was voor ons elke vakantie weer een moment om naar uit te kijken. Omdat het in Nederland moeilijk te verkrijgen was, zijn we begonnen met dit type pils thuis in onze eigen keuken te brouwen, zodat we het hele jaar verzekerd waren van ons geliefde bier. Doordat dit soort bier bij zeer lage temperatuur moet vergisten en lageren, brouwden we alleen in de winter, om vervolgens na een aantal maanden rijpen op de fles in de zomer te kunnen genieten van ons eigen gebrouwen bier. Onze eerste brouwsels brouwden we in een 30L regenton. Dit werd het jaar daarop al een 70L brouwpan en het daaropvolgende jaar een 150L ketel. We kregen zo veel positieve reacties dat we er op een gegeven moment voor hebben gekozen om de sprong in het diepe te wagen en een brouwerij te beginnen.

Al onze bieren zijn gebrouwen volgens het Reinheitsgebot en worden ongefilterd en ongepasteuriseerd gebotteld om zo veel mogelijk smaak te behouden.

 


 

 

PIVO Limited Edition 

Het is niet groen, niet zwart en ook niet bruin...
PIVO komt met een Limited lijn in een, jawel, een blauwe fles!

Testbieren, expirimenten of gewoon leuke bieren zullen in kleine batches gebrouwen worden en daagt jou uit om te kijken, te ruiken en te proeven wat je nou daadwerkelijk drinkt.

Batch #1:
Een bier met 7% alc., voornamelijk Moravische gerstemout met een deel tarwe en geroosterde mout.
Wederom een dubbele vergisting. Een gist voor de fruitigheid, de andere voor een diepere body. 

Dit bier kan worden gezien als een tarwe triple.

Batch #2:
Dit bier is een afgeleide van ons vloeibaar brood. 50% tarwe, echter veel lager in alcohol.
Door de grote hoeveelheid hop valt de bananigheid weg. Door de lage alcohol, dus minder volle body, is de bitterheid meer aanwezig.

Dit bier kan worden gezien als een India Dunkel Weizen Session. 


 

"Lage gisting, ongefilterd,
Tsjechische ingrediënten en
vooral beleving zijn de kernwoorden."

- Dagblad van het Noorden 19 juni 2017

dvhn-20170619-gs01022008-11

Check onze Pivo Brouwers video!

Verkooppunten:

Pivootje proberen!? Je kan ons vinden bij:

Tappunten:
Cafe De Zaak in Groningen.
Wisselende tappunten: Cafe Merleyn en Proeflokaal MOUT.

Pivo van de fles:
Restaurant Voila, Het Goudkantoortje, Het Feithhuis, Bistro Uit de Buurt, Restaurant De Kleine Heerlijkheid, Cafe De Koffer, Cafe De Toeter, RKZ Bioscoop, Cafe De Zaak, Dog's Bollocks, Het Concerthuis, Restaurant De Gans, Pernikkel, De Gulzige Kater, Cafe Jan Westerhoff, De Lopster Kroon (loppersum),  Moro, Boccaccio, Cervantes, De Waterjuffers bij Vos en Zondag Noorderplantsoen.

Pivo te koop Groningen:
Slijterij Groningen (voormalig Mitra Vismarkt, Mitra Beren, Mitra Meeuwerderweg), Mitra Haren, Mitra Bedum, Mitra Leek, Mitra Overwinningsplein, Mitra Iwema, Mitra Hoogezand, BijThijs Vlagtwedde, Van Erp Dranken, De Roemer, Uw Slijter Van Dijk in Hogezand, Gall&Gall Rijksweg, Gall&Gall Hoogkerk, Slijterij de Kabouter, De Boergondier, De Kaaskop, VVV kantoor Groningen, De Wilder slager, The Foodspot, The Tasting Otter, Landwinkel De Mikkelhorst. 

Pivo te koop Friesland:
B&G Foods and lifestyle in Surhuisterveen

Pivo te koop Drenthe:
Mitra Zuidlaren, Landwinkel De Brink (Vries) en Dranken speciaalzaak Vinke in Westerbork