Onze bieren

Op het moment brouwen wij drie verschillende bieren. 
Al onze bieren worden gebrouwen volgens het Duitse ‘Reinheitsgebot’ met hoogwaardige vloergemoute boheemse gerst en Saaz hop. Daarnaast wordt al ons bier ongefilterd en ongepasteuriseerd gebotteld om zo veel mogelijk aroma te behouden.

Ons Bier ‘leeft’

Bier is een levend product, waarin gistcellen een cruciale rol spelen. Gist is een micro-organisme dat suiker omzet in alcohol en koolzuur. Maar juist de bijproducten die de gistcellen maken tijdens de vergisting, geven het bier zijn karakteristieke smaak. Daarom leggen we bij het bereiden van ons bier grote nadruk op het microbiologische aspect van brouwen. We experimenteren met blends van verschillende gistsoorten en wisselende vergistingsomstandigheden.
Zo zijn we constant op zoek naar unieke smaakcombinaties. Onze bieren zijn daarom licht van alcohol maar gelaagd qua smaakprofiel.

Ondergistend onterecht ondergewaardeerd

Ondergistende bieren zijn bieren die bij lage temperatuur worden vergist voor een langere tijd. Pils is het meest bekende ondergistende biertype. Wij zijn van mening dat pils een erg ondergewaardeerd bier is doordat de meeste pils bieren industrieel geproduceerd worden en kleine brouwerijen deze stijl vaak links laten liggen. Veel Tsjechische pilsen hebben daarentegen nog steeds het volmoutige karakter dat pils volgens ons hoort te hebben. Met Pivo willen we geïnspireerd door de Tsjechische en Zuid-Duitse bierstijlen de pilsner in Nederland weer op de kaart zetten als een zeer verfijnd bier.

Dit doen we door niet te bezuinigen op ingrediënten. Wij importeren zelf traditionele handgemoute Moravische gerst direct van een familiebedrijf uit Tsjechië. Deze gerst kenmerkt zich door een lage omzettingsgraad waardoor wij meer mout in ons bier kunnen gebruiken zonder dat het bier hoog van alcohol wordt. Daarnaast gebruiken wij enkel aromahop van de Boheemse hopvelden.

Groningse Glorie

GeGGbrouwen met zacht
water voor een soepele
doordrinkbaarheid.
Heeft een lichte,
verfijnde moutigheid,
met milde zoettonen
van onvergiste suikers
en een licht Saazig
hoparoma.
Pivo Groningse Glorie
is ongefilterd gebotteld
om zo veel mogelijk
smaak te behouden.

Speciaal Pilsner

SPEen dorstlesser met
body die zich kenmerkt
door een complex
moutprofiel, stevige
hoppigheid en frisse
afdronk verkregen door
het blenden van
verschillende gisten,
een lange lagering en
een rijping op de fles
van ten minste vier
maanden.

Vloeibaar Brood

VBEen romig bovengistend
donker tarwebier op
Groningse bodem
gebrouwen.
Dit ‘vloeibare brood’
heeft een volmoutige
smaak en tonen van
banaan en appel.
Pivo Vloeibaar Brood is
niet gepasteuriseerd en
ongefilterd gebotteld
om zo veel mogelijk
smaak te behouden.