De brouwerij

Een kleine brouwerij op de Groningse Hondsrug

Pivo Brouwers is gevestigd in De Biotoop, een unieke woon-werkgemeenschap in de gebouwen van het vroegere Biologisch Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen, gelegen naast de Hortus Botanicus in Haren. Met de meer dan 250 mensen die er wonen en werken, is De Biotoop een van de grootste creatieve broedplaatsen van het land en veruit de groenste.

Onze brouwerij bevindt zich in het voormalig aquariumhuis van het Zoölogisch Laboratorium (1950) waar indertijd gedragsexperimenten met tropische vissen werden uitgevoerd. Hoewel door de komst van onze brouwerij vissen hebben plaatsgemaakt voor gisten, zetten wij de traditie van ‘biologische experimenten’ voort met onze zoektocht naar unieke smaakcombinaties.
Wij brengen letterlijk nieuw leven in de brouwerij!

Een eigen gebouwde duurzame brouwerij
Bij het bouwen van onze brouwinstallatie zijn wij op zoek gegaan naar creatieve manieren om onze bieren op grotere schaal te kunnen produceren. Wij hebben onze brouwinstallatie samen met de hulp van vrienden zelf gebouwd. Onze brouwketels zijn gemaakt van afgedankte ketels uit de wijnindustrie. Daarnaast zijn ook onze vergistingsketels en koelcellen vervaardigd met gerecyclede materialen. Bovendien geven wij het afvalproduct van ons brouwproces aan een bedrijf waar het als hoogwaardig voer voor de scharrelvarkens wordt gebruikt. Ten slotte wordt ons gebouw verwarmd door het verstoken van snoeiafval van de gemeente Haren.